SALTANAT


Saltanat ; bir zümrenin ya da kişinin devlet yönetimine egemen olması, devletin kişi ya da zümre tarafından yönetilmesidir.

Saltanatta kişi ya da zümrenin çıkarları esastır. Kişi ya da zümrenin dini inanışı, düşüncesi, kültürü egemen kılınır ya da kılınmaya çalışılır.

Saltanatlarda, birey anlayışı yoktur. Yönetilen herkes, saltanatın sahibi kişi ya da zümreye “kul” olur düşüncesi hakimdir ve kişilerin kullaştırılması için her yöntem denenir.

Saltanat bilgisiz, eğitimsiz insanlar ister. Bilgisiz ve eğitimsiz insan fikir sahibi olamaz, fikir sahibi olamayan insanların da yönlendirilmesi ve yönetilmesi kolaylaşır.

Saltanat yayılmacıdır, hep daha fazlasını ister. Azla yetinmeyi bilmez, sömürücüdür, din,ırk, dil, kültür, toplumun değer yargıları, medya, sanat, siyaset, devlet güçleri v.b. aklınıza gelebilecek her türlü olguyu kendi yerini korumak ve sağlamlaştırmak için kullanır ya da kullanmak ister.

Saltanat da hak, hukuk, adalet yoktur, var mış gibi yapılır. Saltanatın kanunları vardır ve kanun koyucu kişi ya da zümredir.

Saltanat demokrasi, barış, özgürlük, insan hakları, hukuk v.b. gibi kavramları dilinden düşürmez ama davranışta bu gibi kavramlara önem vermez. Kısaca kavramların içi boşaltılır.

Saltanat da vicdan yoktur acımasızdır. Kardeş kardeşe kırdırılabilir, belirlenen hedef uğruna ki bu kendi çıkarlarıdır, her yol mübah sayılır ve sınır tanınmaz.

Saltanat da sevgi ve saygı samimiyet yoktur, yapmacıktırlar.

Saltanat da bulunan kişi ya da zümre “Allah” tarafından ayrıcalıklı olduğunu, Allah’ın emirlerini yerine getirdiğini, halife olduğunu da iddia edebilir. Oysa ki saltanat düşkünleri Kuran-ı Kerim’de firavun olarak adlandırılmıştır ve Allah’a değil paraya, mala mülke taparlar. Aç gözlü ve hırslıdırlar doymak bilmezler.

Tüm dünyaya hakim olmak isterler…

Kendi iradelerini kontrol altında tutamadıklarından olsa gerek, herkesi ve her olguyu kontrol altında tutup, kendi istekleri doğrultusunda yönetmek ve yönlendirmek için uğraşırlar.

Saltanat eleştiri kabul etmez. Kendini sorgulama ve eleştirme anlayışı gelişmemiştir. Bu sebeple de kendine yöneltemediği eleştirileri karşısındakilere yansıtır. Herkesin kendisi gibi düşünmesini ister…

Saltanat çok yüzlüdür, bir gün söylediğini ertesi gün inkâr edebilir. kurt iken kuzuya dönüşebilir, tutarlılığı yoktur. Karşısındaki kişiye veya zümreye göre tavır değiştirebilir.

Saltanat da denetim yoktur, denetlenmesine izin vermez…

Saltanat baskıcı ve şiddet yanlısıdır.
Saltanat kitleleri yönetebilmek için “Böl-Parçala-Yönet” taktiğini kullanır. Kitleleri bölerek, ayrıştırarak, bozgunculuk yaparak yönetmek ister veya yönetir. Birliğe karşıdır, kitlelerin birlik olması yöneticinin yönetemez duruma gelmesidir.


26.07.2013

Yorumlar

  1. NWO Saltanatı..Fıravun Saltanatının genetetik
    devamıdır.!!!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder